WATERSPORTDAG 2024...Wàt een succes!

WAUW, een ander woord is er niet voor!

Wat een succes was de editie 2024 van onze Watersportdag. Een overrompeling, dat was het. Heel wat blije gezichten, nieuwe leden, inschrijvingen voor lessen en gewoon een supertoffe dag.

Zonder onze fantastische helpers was het nooit gelukt. Lichtjes onderbemand met een 10-tal helpers, maar we hebben het klaargespeeld.

Start van de Watersportdag was voorzien om 10u, de eerste familie stond echter al klaar om te starten om 20 voor 10! Van enthousiasme gesproken… Onze monitoren en helpers verdeelden zich meteen over de verschillende posten; mensen verwelkomen in de mate van het mogelijke, zwemvesten en surfpakken verdelen, kinderen uitleg geven over de optimistjes en hen op gang helpen, rondzeilen in de Laser 16’s met een hoop geïnteresseerden aan boord, surfintroducties geven, SUP’s verdelen, wingfoil intro’s geven, de efoilstand bemannen, iedereen in het oog houden en helpen op het water… Je leest het, meer dan genoeg te doen! 

We weten alleszins al hoe we de volgende editie nóg beter kunnen maken! 😉

Gelukkig hadden we schitterend weer. Aangenaam warm, geen té felle zon en een zuchtje wind, net genoeg voor de beginners.

Status om 10.45u: alle surfpakken en zwemvesten uitverkocht! Aanvullen waar mogelijk dus, de rest moest even wachten.

Als snel waren de terrassen boven en beneden gevuld met ‘dagjestoeristen’! Vriendengroepen, families en gezinnen verzamelden à volonté aan het water met drankjes of een picnick. Gelukkig was onze (toekomstige) uitbater van de partij om alle bezoekers van drank en snacks te voorzien!

Bezoekers
+- 0
Watersporters
+- 0

Waar we hadden gemikt op een 100-tal bezoekers werden onze verwachtingen overtroffen, EN HOE! Maar liefst een 450-tal bezoekers kwamen een kijkje nemen op onze watersportdag en ongeveer 250 kinderen en volwassenen hebben (minstens) 1 van de sporten uitgeprobeerd.

Alle sporten waren duidelijk ook even populair! We zagen dat niet alleen de meer “traditionele” watersporten (zeilen en windsurfen) heel veel gegadigden trokken, ook de nieuwere sporten zoals wingfoil en efoil hadden ongezien veel aantrek.

Maar de grote winnaars op de Watersportdag waren toch duidelijk de SUP’s (Stand Up Paddle Boards). Duidelijk een heel goede zet van de club om deze toe te voegen aan het gamma. Het was ook meteen een mooie introductie van de SUP’s die vanaf deze zomer gehuurd kunnen worden op onze club.

Was jij één van de bezoekers en wil je nu eigenlijk verder wel iets doen met de watersport(en) die je geprobeerd hebt? Of hebben je kinderen de microbe te pakken? Dan zijn jullie meer dan welkom als lid in onze club of kunnen je kinderen een hele week genieten tijdens één van de kampen!

Alleszins kijken we met veel plezier terug op deze fantastische dag en willen we behalve onze aanwezige leden en bezoekers ook vooral onze helpers nogmaals uitvoerig bedanken. YOU ARE THE BEST!

Tot volgend jaar??

P.S.: Voor de leden die elkaar misschien wat beter leren kennen hebben op de Watersportdag, en graag meegaan op uitstap naar het Veerse Meer deze zomer: je kan tot 27 mei mogelijke data opgeven via dit formulier. Ook nadien kan je inschrijven voor de uitstap: het is een alles mag, niets moet-tripje waar we met z’n allen naar het Veerse Meer gaan, en iedereen lekker doet waar hij of zij zin in heeft: zeilen, surfen, waterskiën, wandelen of gewoon zalig vertoeven aan de waterkant.

EENS GRATIS PROEVEN VAN EEN VAN ONZE WATERSPORTEN? KOM DAN AF TIJDENS ONZE

WATERSPORTDAG

Gratis, voor iedereen van jong tot oud! Voor leden en niet-leden! Alle info vind je via de knop hieronder.