WATERSPORTDAG 2024

Je leest het goed, dit jaar vliegen we er weer in! Op Pinkstermaandag (20 mei 2024) verwelkomen wij je met veel plezier op onze Watersportdag! Van jong tot oud, iedereen is welkom om eens te komen proeven van de activiteiten en sporten die we aanbieden.

Wie weet, misschien zit jouw volgende hobby er wel bij!

De meeste activiteiten zijn volledig GRATIS, dus kom gerust even af en breng je ganse familie, vrienden en buren mee!

ALLE PRAKTISCHE INFO VIND JE ONDERAAN DEZE PAGINA!

SAIL AWAY!

Stap samen met 1 van onze monitoren in één van de zeilboten voor een tochtje op de rustige Eglegemvijver! Onze monitor leert je de kneepjes van het vak, niet alleen als stuurman maar ook als fokkemaat. Kom alleen of samen met je gezin en/of vrienden, plaats genoeg voor iedereen.

Leer alles over de windrichtingen, de functie van het zwaard, de voorrangsregels en de standen van het zeil.

>> Voor alle leeftijden!
>> Wij stellen al het materiaal ter beschikking, breng best reservekledij en een handdoek mee + schoenen die nat mogen worden

SURF'S UP!

Doorbreek het wateroppervlak met je surfplank en geniet van de wind in je haren!

Kennis van de wind, stabiliteit en behendigheid; dat heb je nodig om een echte windsurfer te worden.

En laat dat nu nét zijn waarin wij je alvast een eerste introductie geven op onze Watersportdag. Onze ervaren monitoren geven je eerst uitleg aan wal, nadien mag je zelf gaan oefenen op het water! In no time voel jij ook de kick die het je kan geven!

>> Van 9 tot 99 jaar!
>> Wij stellen al het materiaal ter beschikking, jij brengt enkel je zwemkledij en handdoek mee en waterschoenen als je die hebt

AVONTUURLIJK EFOILEN

Als dit je geen energie geeft, weten wij het ook niet meer! 😉 Vlieg over het water met elektrisch foilboard

Onze efoils van Fliteboard zijn betrouwbaar veilig en kwaliteitsvol! We hebben verschillende modellen beschikbaar, waardoor ze geschikt zijn voor iedereen! Van absolute beginner tot ervaren foiler of kitesurfer, voor ieder wat wils. Ervaring is absoluut niet noodzakelijk!

>> Deze activiteit is betalend! Voor 20 EUR kan jij een kwartier lang proeven van deze fantastische sport!
>> Vanaf 16 jaar
>> Wij stellen al het materiaal ter beschikking, jij brengt enkel je zwemkledij en handdoek mee.

LET THE WIND MOVE YOU!

Een variatie op windsurfen voor de echte waaghalzen: WINGFOIL! Bij deze vrij nieuwe sport hangt het zeil niet vast aan je plank. Je hebt daardoor een stuk meer vrijheid tijdens het besturen!

De plank bestuur je door het verplaatsen van je gewicht en kan je bij voldoende wind ook laten ‘foilen’ – je plank komt dan een 50-tal centimeter boven het water uit, waardoor je nog minder weerstand ervaart en je enorm vrij gevoel geeft!

Wil je  meer te weten komen over de sport? Neem dan zeker een kijkje op foilingschool-mechelen.be

Ook deze sport kan je gratis uitproberen op onze Watersportdag! 

> Vanaf 12 jaar
>> Wij stellen al het materiaal ter beschikking, jij brengt enkel je zwemkledij en handdoek mee!

STAND UP PADDLEBOARDEN - FUN VOOR IEDEREEN

Onze ‘Put’ verkennen vanop het water? Daarvoor is Stand Up Paddleboarden (oftewel SUP’pen) perfect voor!

Op deze planken zit je op je zitvlak, op je knieën of sta je recht, aan jou de keuze!

In het midden van de vijver even uitrusten en een beetje ronddobberen? Ook dat kan. Kom al eens proeven van de sport – vanaf deze zomer kan je ook vrij SUP-planken huren om je eigen ding mee te doen. ZALIG bij goed weer!

>> Voor alle leeftijden – ouder en kind kunnen samen op 1 plank!
>> Wij stellen al het materiaal ter beschikking, breng enkel je zwemkledij en handdoek mee.

Effe uitrusten? We got you!

Oef, van al dat sporten krijg je wel honger en dorst! Wij lossen ook dat voor je op!

Ons terras met schitterend zicht op het water zal ook geopend zijn. Ook onze oudere garde kan dus mee komen genieten van het plezier van kleinkinderen, nichtjes, neefjes,… IEDEREEN WELKOM, al is het maar voor een koffietje of wijntje!

Ook jullie honger zal gestild worden. Dit alles aan democratische prijzen.

Een supergezellige dag voor jong en oud, boordevol waterplezier!

PRAKTISCHE INFO

Voor wie?

Iedereen is welkom! Van de allerjongsten tot degenen met hopen levenservaring. Of je nu meedoet aan de activiteiten, of gewoon even komt genieten van de sfeer: WELKOM!

WANNEER?

Pinkstermaandag: 20 mei 2024! Voor de meesten onder ons een feestdag. Zet het alvast in je agenda!

TIJDSTIP?

Tussen 10 en 17u doorlopend! Onze zeilboot vaart de hele dag, dus daar kan je gewoon instappen wanneer hij aanmeert. Voor de andere intro's zijn er specifieke uren. Die vind je hieronder!

PRIJS

Helemaal gratis, inclusief het gebruik van zwemvesten, surfpakken, helmen etc. Enkel de activiteit e-foil is betalend! Dranken & eten aan democratische prijzen.

OMKLEDEN?

Onze kleedkamers, lockers en douches staan ter beschikking! Voor de lockers vragen we een borg van 5 EUR, dit krijg je terug bij afgifte van de sleutel.

PARKEREN?

Parkeren kan gratis voor onze club. Voldoende parking beschikbaar! Fietsenstalling is voorzien aan onze ingangspoort. Fietsen zijn niet toegelaten op het terras of de rest van het domein.

ZWEMMEN?

Zwemmen is overal aan onze vijver verboden! Je mag uiteraard wel gebruik maken van het strand om even uit te rusten!

HONDEN?

Sociale honden zijn welkom op ons terras! 100 meter verder is er ook een hondenweide, of maak een wandeling rond onze put! Bij warm weer mogen honden uiteraard niet in de auto achterblijven. Ook honden mogen niet zwemmen.

Wat bij regen?

We hopen natuurlijk op schitterend, zonnig weer maar helaas kunnen we daar in België niet vanuit gaan! Bij droog en bewolkt weer gaat de Watersportdag gewoon door, bij hevige regen of extreem veel wind zal het wellicht niet doorgaan. Op de hoogte blijven van de status? Zet je dan op 'geïnteresseerd' voor ons Facebook-evenement, zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws!

INSCHRIJVEN VOOR DEZE DAG IS NIET NODIG, KOM GEWOON AF EN GENIET VAN DE DAG!

PLANNING

ZEILEN

Doorheen de dag kan je vrij instappen in onze zeilboot. Deze zal ongeveer om het half uur aanmeren aan onze steiger om te wisselen van passagiers.

WINDSURFEN EN WINGFOILEN

Voor deze 2 sporten organiseren we telkens 3 intromomenten. Iedereen mag hierbij aansluiten! Zorg dat je minstens een half uur voor de start van de sessie aanwezig bent, dan blijft er voldoende tijd om je om te kleden en klaar te maken!

Windsurf:

10.30u  |  12.45u  |  14.45u

Wingfoil:

11.30u  |  13.30u  |  15.30u

 

EFOIL

Tussen 11 en 15u kan je komen efoilen. We hebben verschillende efoils beschikbaar, van het beginnersmodel tot een model voor meer ervaren foilers. 
Deze activiteit is betalend (20 EUR voor 1 kwartier). Je kan dit ter plaatse cash betalen aan de instructeur.
De uitleg aan de wal is niet inbegrepen in het kwartier. Dit kwartier breng je volledig door op het water dus!

SUP

De SUP’s liggen klaar op het strand en kan je vrij gebruiken. Om iedereen een kans te geven om de SUP’s te gebruiken, gebruiken we een limiet van 1 uur per persoon.